Poziv za učešće na online konferenciji „Preduzetništvo i inovacije“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se 3. godišnja online konferencije „Preduzetništvo i inovacije“, koja se organizira u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska, održati u utorak, 8. decembra 2020. godine od 12:00 do 15:00 sati putem Zoom platforme.

Konferenciju organizuje Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Fondacijom Mozaik, uz podršku Ambasade Švedske.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se doprinese pronalasku odgovora na dva aktuelna pitanja – izazova sa kojim se suočavamo:
•kako da podržimo i olakšamo stvaranje novih firmi koje pokreću i vode mladi?
•kako da podržimo i olakšamo inovativno poslovanje u proizvodnim MSP?

Molimo učesnike da razmisle o odgovorima na ova pitanja, jer će biti u prilici da ih tokom konferencije podijele sa drugim učesnicima. Odgovori, prijedlozi, preporuke i zaključci konferencije će biti iskorišteni u izradi strategija razvoja MSP i preduzetništva za period 2021-2027.

Takođe, molimo učesnike da prije konferencije pogledaju korisne i zanimljive materijale o sistemskoj podršci preduzetništvu, izgradnji dodane vrijednosti i nekim od inovativnih kompanija iz BiH, dostupne na linku: https://bit.ly/3gaANzz.

Program konferencije je dostupan .

Svi koji žele da prisustvuju online konferenciji putem Zoom aplikacije treba da se jave putem e-maila: eda@edabl.org radi evidencije i dobijanja pristupnih podataka. Konferencija će takođe biti prenošena uživo na Facebook stranici: https://www.facebook.com/.

Share This