Poziv za poslovnu posjetu halal sajmu u Istanbulu

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena od Ambasade Republike Turske u Sarajevu da će se u period od 28. novembra do 1. decembra 2019. godine u Istanbulu održati „Svjetski halal samit 2019“ i „7. OIC Halal sajam (Organization of Islamic Cooperation Halal Expo).

U okviru pomenutog sajma za predstavnike kompanija, institucija i organizacija u periodu od 27. novembra do 1. decembra održat će se “Buyer Mission Program“.  U okviru Programa održat će se panel, bilateralni poslovni susreti i posjeta sajmu.

Učesnicima Programa iz Bosne i Hercegovine (po jedan predstavnik iz kompanije/institucije/organizacije) biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Poznavanje jednog od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski) je obavezno. Također, učesnici trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.

Zainteresirani za učešće u ovom programau potrebno je da popunjen aplikacijski obrazac (u privitku) dostave Uredu savjetnika za trgovinu Ambasade Republike Turske u Sarajevu najkasnije 25. oktobra na broj faksa: 033/ 208 562 ili putem e-maila:saraybosna@ekonomi.gov.tr, nakon čega će iz Ureda biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće.

Aplikacijski obrazac

Share This