Potpredsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić posjetio Bosnalijek d.d.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić posjetio je kompaniju Bosnalijek d.d. Sarajevo i tom prilikom se upoznao sa aktuelnim stanjem u kompaniji i razvojnim planovima.

Tokom sastanka je istaknuto, između ostalog, da je Bosnalijek, kao najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, usmjeren na savremene tehnologije i opremu koja smanjuje emisije u okolinu, na brigu o racionalnom korištenju vode i energenata, na edukaciju zaposlenih i razvijanje svijesti o potrebi stalne brige o okolini.

Direktor Društva Nedim Uzunović je istaknuo da je u posljednjih deset godina izvoz rastao četiri puta, s prosječnom godišnjom stopom rasta od 23 posto, a posluju na tri kontinenta i brinu o zdravlju za više od 300 miliona ljudi.

Potpredsjednik Egrlić se zahvalio na gostoprimstvu, te pohvalio poslovne rezultate i uspjehe koje kompanija Bosnalijek ostvaruje na domaćem i međunarodnom tržištu. Takođe, predstavnicima kompanije je prezentirao programske aktivnosti VTK/STK BiH u 2020. godini, posebno u smislu edukacije, poslovnih misija, sajmova i promocije bh. kompanija na inostranim tržištima.