Potpredsjednik Vasić na sastanku sa delegacijom Bjelorusije

 

 

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održao je sastanak s nerezidentnim ambasadorom Republike Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu Nj.E. Aleksandrom Ponomarevim. Tokom sastanka razgovarano je aktuelnoj saradnji izmđu dvije zemlje, te mogućnostima unapređenja iste.

Potpredsjednik Vasić se zahvalio ambasadoru na posjeti, te je istakao da je aktuelna trgovinska razmjena između dvije zemlje na niskom nivou ali da postoje mogućnosti za njeno unaprjeđenje.  S tim u vezi, predložio je organizaciju sastanka sa predstavnicima Privredne komore Bjelorusije i zainteresovanim privrednicima na kom bi bili predstavljeni svi potencijali i mogućnosti uspostavljanja poslovne saradnje između kompanija.

Ambasador Ponomarev se zahvalio potpredsjedniku na upriličenoj posjeti i sastanku, te je iskoristio prliliku prezentovati aktuelne ekonomske pokazatelje Bjelorusije. Podržao je i prijedlog potpredsjednika Vasića za organizacijom sastanka, te stavio na raspolaganje kapacitet Ambasade za pomoć po svim pitanjima od interesa za unapređenje međusobne saradnje. U sastavu delegacije Ambasade Bjelorusije bili su i predstavnici farmaceutske kompanije Nativita koji su izrazili zainteresovanost za saradnju s kompanijama iz Bosne i Hercegovine.

 

Share This