Online konferencija: „Doba novog povjerenja”

Utjecaj pandemije na sve segmente društva i ekonomije „bacio” nas je hitro u nove modele života i poslovanja. Preko noći zakoračili smo u digitalno doba. Ključne komunikacijske poruke došle su nam upravo preko digitalnih medija i raširile se munjevitom brzinom. Počela su se postavljati pitanja kome vjerovati, kako se reorganizirati i kako prevazići organizacione traume u kojima smo se skoro svi našli?

Kompanije su preko noći počele tražiti nove modele poslovanja i došlo je „Doba novog povjerenja”. Upravo je to i tema online konferencije koju Poslovne novine, zajedno sa bonitetnom kućomLRC, organiziraju u sklopu projekta Brzorastuće kompanije u BiH i regionu, u partnerstvu sa NLB bankom d.d. Sarajevo i Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, a koja će se održati preko Zoom platforme, 6. maja, sa početkom u 14 sati.

Sa panelistima će se razgovarati o tome kako u vanrednoj novonastaloj situaciji zadržati ili povratiti povjerenje, kako biti društveno odgovoran, sa kojim izazovima će se kompanije susresti kada sve ovo prođe te o čemu treba da se razmišlja kada se prave novi planovi.

Usred velikih promjena koje pokreću digitalizacija i razvoj novih tehnologija, jasno je da se budućnost zasniva na brzim, tačnim i pouzdanim informacijama. A bit će pravi izazov kako upravljati velikom količinom informacija i kako te informacije pretvoriti u ključni resurs.

Fokus bankarstva je na unapređenju digitalnih rješenja, a koja su to nova i koliko brzo ih kompanije primjenjuju bit će jedna od tema panela. Govorit ćemo o prednostima elektronskog bankarstva za sigurno poslovanje i sigurnost zaposlenika.

Na konferenciji će se dati i odgovori na pitanja kako su savremena informatička rješenja dovela do uspješnog provođenja aktivnosti koje je unaprijedilo komunikaciju privrednih institucija i privrede te o načinu na koji bi trebalo iskoristiti vanrednu situaciju za razvoj i poboljšanje servisa.

O navedenim temama govoriće panelisti:

• Emil Kučković, LRC grupa
• Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH
• Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke d.d. Sarajevo
• Mirza Klico, direktor City Špeda d. o. o. Sarajevo
• Semir Junuzović, direktor Junuzović kopexa d.o.o. Lukavac
• Amela Muftić, direktorica Halcoma d. o. o. Sarajevo
• Samir Jaganjac, direktor Brokers Teama d. o. o. Sarajevo
• Boris Vukić, partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE)

Pozivamo sve predstavnike kompanija da nam se pridruže na panelu koji će trajati od 14:00 do 15:30 sati.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: info@poslovnenovine.ba ili na broj 033 568810.

Online radionica će biti održana preko Zoom aplikacije/platforme.