Održan webinar o online prodaji

 

 

Besplatan webinar “Ekonomska kriza uzrokovana pandemijom COVID 19 i putevi za njeno savladavanje. Nova polja i mogućnosti rada-online prodaja kao instrument” su 11.05.2020. godine zajednički organizirali Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung.

U uvodnom dijelu webinara, učesnicima su se obratili dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukaciju VTK/STK BiH i Sven Petke, direktor Konrad Adenauer Stiftung.

Na seminaru se govorilo o online prodaji i mogućnostima korištenja iste kako bi se ublažile posljedice pandemije COVID-19, s obzirom da su onemogućeni tradicionali kanali prodaje. S druge strane, online prodaja omogućava da su firme otvorene 24 sata što predstavlja veliku prednost u odnosu na „offline“ prodavnicu.

Naglašeno je da su Google, Instagram, Facebook i YouTube efikasni digitalni kanali prodaje te je prezentiran konkretan primjer kompanije koja je napravila veliki uspjeh u prodaji zahvaljujući promocij svojih proizvoda putem online kanala.

Predavač na webinaru bio je Jasmin Mehić, osnivač agencije za digitalno oglašavanje etrade.ba.

Na webinaru je učestvovalo 37 učesnika.

Share This