Održan webinar o ISO 19011:2018

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je 17. decembra 2020. godine, veoma uspješno organizirala webinar na temu “ISO 19011:2018–Nove smjernice za auditiranje sistema upravljanja“.

Polaznike seminara je u ime organizatora pozdravila dr.sci. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju koja je upoznala prisutne o postignutim rezultatima VTK BiH na polju organizacije edukacije u 2020. godini, planiranim edukativnim aktivnostima u 2021. g.,  te se ujedno zahvalila prisutnim predstavnicima preduzeća na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj izvrsnoj saradnji.

Webinar je pružio učesnicima informacije o elementima novog standarda ISO 19011:2018–Smjernice za auditiranje sistema upravljanja (Guidelines for auditing management systems). Posebno je istaknuto da je standard primjenjiv u svim vrstama organizacija koje planiraju i provode interne ili eksterne audite sistema upravljanja ili vode audit programe.  ISO 19011 se odnosi na principe auditiranja, vođenje audit programa, provođenje audita sistema upravljanja i smjernice za ocjenu kompetentnosti pojedinaca uključenih u audit proces.

Webinar je bio interaktivan, te su učesnici imali priliku da razmjene mišljenja i iskustva u oblasti auditiranja sistema upravljanja.

Predavač na webinaru je bila mr.sc. Alma Aganović, a moderator seminara je bio mr.sci. Senad Hromić, stručni saradnik u Institutu za edukaciju.

Webinaru su prisustvovala 32 učesnika.

Share This