Održan webinar na temu prodaje i prodajnih vještina

 

 

Webinar “Prodaja i prodajne vještine-jednostavni prodajni recepti svjetskih korporacija uz fokus ka postkriznim periodima“ je održan 12.11.2020. godine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

U uvodnom dijelu webinara, učesnicima se obratila dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju, te najavila održavanje brojnih edukacija na aktuelne teme i  u sljedećoj godini.

Na webinaru su prezentirani glavni elementi prodajnog ciklusa, a polaznici su upoznati sa principima ispravnog prodajnog procesa i prodajnim konceptom. Posebno je objašnjeno kako se ponašati u situaciji kada kupac nije zadovoljan, kako pravilno pozicionirati svoje proizvode na “polici” i kod kupca usluge, te kako izvršiti naplatu potraživanja.  Webinar je bio interaktivan, tako da su učesnici webinara imali priliku diskutirati primjere uspješnih prodavača.

Na webinaru je učestvovalo 9 učesnika iz privatnog, javnog i nevladinog sektora.

Predavač na webinaru je bio Emir Ganibegović, dipl. ecc. Moderator je bio  mr.sci. Senad Hromić, stručni saradnik Instituta za edukaciju.

Share This