Održan Open Business Forum BiH No.1

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Eglić učestvovao je na događaju Open Business Forum BiH No.1 na kojem se govorilo o uticaju Covid 19 na privredu Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na određene djelatnosti, o strategijama razvoja turizma, turističkim potencijalima i investicijama u ovoj oblasti i o dobrim praksama u lokalnom ekonomskom razvoju – konkurentnosti, inovativnosti i digitalizaciji.

Skup su pozdravili Ahmet Egrlić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, te predstavnici organzatora Dinko Mujkić, direktor agencije E-VentExpo i Zlata Mulać Jagličić, direktorica Bisnode BH, naglašavajući koliko je, posebno u ova krizna vremena, značajana svaki poslovni susret na kojem će privrednici i predstavnici institucija imati priliku razgovarati o novonastaloj situaciji i njenim mogućim rješenjima.

Uvodničari i panelisti bili su predstavnici uspješnih bh. kompanija i institucija iz razičitih oblasti i grana djelatnosti, koji su podijeliti svoja viđenja trenutne privredne situacije i iskustva pozitivnih praksi.

Forum je organizovala agencija E-Ventexpo sa partnerima Bisnode BH, Privrednom komorom FBiH i Drvnim klasterom “Namještaj i drvo”, uz svesrdnu podršku Golf Kluba “Krivaja”.

Djelić atmosfere sa Open Business Forum BiH No. 1 možete vidjeti na linku: https://www.flickr.com/photos/185546444@N06/sets/72157716096396636/.

Video- Dopredsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić o značaju certifikata bonitetno izvrsnih kompanija

Share This