IRU Flash Info -22.03. 2022.

[vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_gallery images=”27801” img_size=”medium” css_animation=”bounceInRight”][vc_column_text]

  • FRANCUSKA

Francuska: ukidanje zabrana za teška teretna vozila, teretni

Ministar za ekološku tranziciju, zadužen za saobraćaj, objavio je dve naredbe u vezi sa ukidanjem zabrana prevoza robe:

  1. Ukidanje zabrane vožnje teških teretnih vozila za transport humanitarne pomoći

Nalog potvrđuje i dovršava Flash informacije objavljene 18. marta 2022.  Flash Info published on 18 March 2022.

Ukidaju se zabrane prometa teških teretnih vozila težine veće od 7,5 tona do 19. juna 2022. godine,  koja prevoze robu u humanitarne svrhe. Ovo se odnosi na vozila koja idu u Ukrajinu i susjedne zemlje, sa izuzetkom Rusije i Bjelorusije, ili koja se kreću ka depoima unutar Francuske kako bi se konsolidovala sa drugim humanitarnim teretom. Prazni povraćaji su takođe uključeni u izuzeće.

Više informacijaMore information

  1. Ukidanje zabrane vožnje teških teretnih vozila za transport ugljovodonika

Ukidaju se zabrane prometa teških teretnih vozila težine veće od 7,5 tona do 10. aprila 2022. godine uključujući vozila koja prevoze ugljovodonične proizvode, sa izuzetkom butana, propana igasova za industrijsku upotrebu. Prazni povraćaji su takođe uključeni u izuzeće.

Više informacijaMore information

Vozači koji koriste ove derogacije moraju biti u stanju da opravdaju poštivanje naredbe u pisanoj formi ili digitalno u slučaju kontrole.

Izvor: AFTRI

  • RUSIJA

Rusija: privremene zabrane i ograničenja izvoza robe

Vladina Uredba br. 100 od 8. marta 2022. godine Decree No. 100 of 8 March 2022  uvela je privremene zabrane i ograničenja izvoza robe iz Rusije do 31. decembra 2022. Više informacija možete pronaći u pregledu ograničenjaoverview of the restrictions , kao i u detaljnoj listi robedetailed list of goods.

Izvor:IRU

[/vc_column_text]

Share This