Dopredsjednik Vuković u posjeti Unioncamere u Rimu

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je Rim u periodu od 15.-17.ožujka 2022.godine, gdje je održao sastanak s Maria Nicoletta, predsjednikom udruženja Ara Pacis, predsjednikom asocijacije Industrijalaca pri Unioncamere gosp. Luiss Guido Carli, predsjednikom Unioncamere Andrea Prete, ravnateljem Sveučilišta LUISS Giovanni Lo Storoto i profesorom Egidio Ivetić sa Sveučilišta u Padovi, na temu projektnog prijedloga za Zapadni Balkan; “Forum Italija i Zapadni Balkan. Neizbježna blizina”.

Projekt, u organizaciji Univerziteta Luiss Guido Carli, Inicijative Ara Pacis za mir i Unioncamere u okviru Pax Humana Hub-a, ima za cilj uspostavljanje foruma, a potom i sajma, koji će uključiti poslovni i ekonomski svijet šest balkanskih država koje nisu članice EU, a koje se definiraju kao Zapadni Balkan.

Jedna od tema sastanka je bila i prezentiranje potencijala bh gospodarstva, razgovori o zajedničkom sajmu zemalja Jadransko Jonske regije, kao i  razgovor o nastupima na trećim tržištima u smislu joint venture između Italijanskih i bh kompanija. Planirana je i posjeta italijanskih kompanija Bosni i Hercegovini u mjesecu svibnju.

Također je dogovoreno i potpisivanje MoU između VTK BiH i Unioncamere (Talijanska unija privrednih, industrijskih, zanatskih i poljoprivrednih Komora), koja pokriva 73 komore sa 6 milijuna članica.

Share This