Besplatne profesionalne edukacije u okviru projekta „ All4R & D“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena da je u okviru projekta „Promoviranje saveza između akademske zajednice i industrije za istraživanje i razvoj kroz suradničku i otvorenu inovacijsku platformu“ (All4R & D) razvijeno 50 profesionalnih tečajeva. Kursevi su prilagođeni, na osnovu procenjenih potreba studenata i profesionalaca, te trendova u industriji.

Tečajevi su kreirani i nude se u zajedničkoj saradnji akademskih i poslovnih organizacija iz 6 zemalja (Armenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Njemačka, Finska i Austrija) .

U prvom otvorenom pozivu objavljeno je 25 kurseva u šest kategorija , besplatno. Svi kursevi će biti na engleskom jeziku i upotrijebit će inovativne nastavne metode.

Više informacija dostupno je ovdje.

Cilj projekta „ All4R & D“ je ubrzati istraživanje, inovacije, transfer znanja i tehnologije u Bosni i Hercegovini i Armeniji kroz jačanje strateških saveza između akademske zajednice i industrije. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus +. Projekat se snažno fokusira na to da bude inkluzivan i interdisciplinaran, tako da je polaznicima dozvoljeno pohađanje kurseva iz različitih disciplina.

Share This