ANKETA VTK/STK BiH: Zadovoljstvo mjerama za suzbijanje pandemije

Bosna i Hercegovina se, kao i  skoro sve zemlje svijeta, suočava sa krizom koja pogađa sve njene stanovnike i ekonomiju. U novonastaloj situaciji građani i poslovna zajednica Bosne i Hercegovine se nastoje prilagoditi trenutnoj situaciji uprkos jasno prisutnom strahu za, prije svega, zdravlje i život,  a potom  zaposlenost i poslovanje.

Od početka pandemije, od marta mjeseca 2020. godine krizni štabovi i institucije u Bosni i Hercegovini su uvele (uz niz izmjena i dopuna) različite restriktivne mjere, u cilju prevencije širenja korona virusa i očuvanja zdravlja i života ljudi, te poduzele određene aktivnosti kako bi sačuvale radna mjesta i opstanak bh. poduzeća i njihovog poslovanja.

Međutim, pitanje je koliko su mjere kriznih štabova i institucija vlasti u BiH bile efikasne u suzbijanju širenja pandemije COVID-19 i očuvanja ekonomije?

Da bi dobili odgovor na ovo pitanje, molimo Vas da odgovorite na anketna pitanja dostupna na linku https://forms.gle/8x9KgWKRkbBp9GiA6 i na taj način izrazite svoj stav oko ovih pitanja.

Anketni upitni ostaje otvoren do petka, 05.02.2021. godine do 12:00 sati.