Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u posjeti Komori

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Ahmet Egrlić primio je u posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije za Bosnu i Hercegovinu, g. H.E. Ekrema Ebibia i ministra savjetnika g. Rexhepa Saliua.

Na sastanku se predsjednik prije svega zahvalio ambasadoru na posjeti, tokom koje je predstavio aktuelne pokazatelje trgovinske razmjene između dvije zemlje, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti poduzete aktivnosti koje će doprinijeti povećanju obima razmjene i promocije bosanskohercegovačke privrede.

Predsjednik je također upoznao ambasadora sa uslugama i aktivnostima Komore, usmjerenim ka promociji prirodnih potencijala kojima Bosna i Hercegovina raspolaže. Predstavio je i novi projekat Digitalne komore, platforme koja objedinjuje podatke o svim bh proizvođačima, odnosno olakšava pristupanje svim podacima o nekom preduzeću koji bi mogli biti relevantni za druge privredne subjekte ili potrošače.

Nakon izuzetno prijateljskog razgovora, ambasador se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio zahvalnost na podršci sa nadom da će se saradnja u narednom period nastaviti i još više intenzivirati. Posebno je istakao problem nepostojanja direktne avio linije Sarajevoo-Skoplje, te ukazao na intenzivne razgovore nadležnih tijela Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine s ciljem uspostavljanja iste. Na taj način bi se prevazišao aktuelni problem infrastrukture i olakšala putna komunikacija.