Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

 

Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине

 

Foreign Trade Chamber of Bosnia and Herzegovina

Želite izvoziti/uvoziti?

Informacije o izvozu i uvozu

Uz privredu Bosne i Hercegovine 115 godina!

Korisne informacije

Sektorsko udruživanje

Zastupamo stavove i vodimo stručne i administrativne poslove komorskih strukovnih asocijacija na nivou Bosne i Hercegovine.

Promocija izvoza

Pružamo podršku bh. izvoznicima kako bi održali i povećali svoj izvoz, te doprinosimo kreiranju povoljnijeg ambijenta za međunarodnu trgovinu u BiH.

Transportni dokumenti

Sektor za transport i komunikacije  obavlja stručne i administrativne poslove ispitivanja usaglašenosti prijedloga redova vožnje, izdaje TIR karnete, izdaje zahtjeve za švicarsku vizu profesionalnim vozačima i sl.

EEN

Evropska preduzetnička mreža je projekat Evropske unije koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja.

Edukacija

ECOS – Institut za edukaciju VTK/STK BiH djeluje na području profesionalnog osposobljavanja i permanentnog obrazovanja s posebnim naglaskom na poduzetništvo i menadžment.

Dokumenti za izvoznike

Izdajemo potvrdu o porijeklu robe, prijedlog odluke za unutrašnju i vanjsku obradu, detašmane, ATA karnet i druge dokumente prema zahtjevu korisnika, a u skladu s ovlastima Komore.

Baze bh. kompanija

Održavamo baze podataka o bh. kompanijama, s posebnim akcentom na firme koje su aktivni izvoznici.

Arbitražni sud

Rješavamo sporove između stranaka koje imaju sjedište, odnosno boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine, kao i sporove u kojima najmanje jedna stranka ima sjedište, odnosno boravište na teritoriju druge države.

Prijava NTB

Prijavite necarinske barijere u trgovini sa CEFTA 2006

O nama

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH je moderna, profesionalna institucija koja zastupa i promoviše privredne interese u zemlji i inostranstvu.
Komora predstavlja pouzdan izvor informacija, gdje se na jednom mjestu, kako domaćim tako i inostranim partnerima, pruža veliki broj usluga (poslovne i tržišne informacije, informacije o propisima i zakonima, savjetodavne usluge, promotivne aktivnosti, baze podataka itd).

Najave događaja

Odluke
12.
Juni

Poziv za edukaciju „Zakon o PDV-u sa praktičnim primjerima“

Poziv za edukaciju

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva na edukaciju „Zakon o PDV-u sa praktičnim primjerima“ koja će biti održana 12.6.2024. godine u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo....

Forum
17-18.
Juni

Poziv za poslovnu radionicu „Umijeće liderstva“

Poziv za poslovnu radionicu

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira dvodnevnu poslovnu radionicu „Umijeće liderstva“, koja će biti održana 17- 18.6.2024. godine u Garden City Hotel Konjic...

Forum
21.
Juni

Poziv na početno i periodično stručno osposobljavanje vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu – juni 2024. godine

Poziv na stručno osposobljavanje

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), kao nositelj Konzorcija, poziva vozače na programe početnog i periodičnog stručnog osposobljavanja vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu tereta/roba i putnika, koji će se održati krajem mjeseca juna 2024. godine u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci....

Digitalni servisi

Naše baze o kompanijama preuzimamo od vanjskih oficijelnih registara ili ih sami kreiramo na osnovu podataka dobivenih od naših firmi – članica.

Ažurni podaci o firmama pomažu nam da Vam možemo pružiti kvalitetnije usluge prilagođene Vašim specifičnim potrebama. Provjerite da li su Vaši podaci uneseni i ažurni, te pronađite potencijalne partnere u Bosni i Hercegovini, pretraživanjem naših direktorija, registra i strukovnih kataloga.

Članstvo

Članovi Komore su preduzeća, banke, osiguravajuća društva i druga pravna – privredna lica registrovana za obavljanje poslova sa inostranstvom na prostoru Bosne i Hercegovine, automatski na osnovu članstva u privrednim komorama konstituisanim na temelju zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske (u daljem tekstu: entiteti) i Distrikta Brčko.

Izdvajamo za Vas . . .

Prijavite se za Novosti

Share This