Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

 

Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине

 

Foreign Trade Chamber of Bosnia and Herzegovina

Želite izvoziti/uvoziti?

Informacije o izvozu i uvozu

Uz privredu Bosne i Hercegovine 115 godina!

Korisne informacije

Sektorsko udruživanje

Zastupamo stavove i vodimo stručne i administrativne poslove komorskih strukovnih asocijacija na nivou Bosne i Hercegovine.

Promocija izvoza

Pružamo podršku bh. izvoznicima kako bi održali i povećali svoj izvoz, te doprinosimo kreiranju povoljnijeg ambijenta za međunarodnu trgovinu u BiH.

Transportni dokumenti

Sektor za transport i komunikacije  obavlja stručne i administrativne poslove ispitivanja usaglašenosti prijedloga redova vožnje, izdaje TIR karnete, izdaje zahtjeve za švicarsku vizu profesionalnim vozačima i sl.

EEN

Evropska preduzetnička mreža je projekat Evropske unije koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja.

Edukacija

ECOS – Institut za edukaciju VTK/STK BiH djeluje na području profesionalnog osposobljavanja i permanentnog obrazovanja s posebnim naglaskom na poduzetništvo i menadžment.

Dokumenti za izvoznike

Izdajemo potvrdu o porijeklu robe, prijedlog odluke za unutrašnju i vanjsku obradu, detašmane, ATA karnet i druge dokumente prema zahtjevu korisnika, a u skladu s ovlastima Komore.

Baze bh. kompanija

Održavamo baze podataka o bh. kompanijama, s posebnim akcentom na firme koje su aktivni izvoznici.

Arbitražni sud

Rješavamo sporove između stranaka koje imaju sjedište, odnosno boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine, kao i sporove u kojima najmanje jedna stranka ima sjedište, odnosno boravište na teritoriju druge države.

Prijava NTB

Prijavite necarinske barijere u trgovini sa CEFTA 2006

O nama

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH je moderna, profesionalna institucija koja zastupa i promoviše privredne interese u zemlji i inostranstvu.
Komora predstavlja pouzdan izvor informacija, gdje se na jednom mjestu, kako domaćim tako i inostranim partnerima, pruža veliki broj usluga (poslovne i tržišne informacije, informacije o propisima i zakonima, savjetodavne usluge, promotivne aktivnosti, baze podataka itd).

Najave događaja

Odluke
20
April

Poziv privrednicima za dostavu prijedloga za dopunu Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba za 2025. godinu

Odluke o privremenoj suspenziji

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, od danas kreće u proces prikupljanja zahtjeva tj. prijedloga za dopune “Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba za 2025. godinu“...

Forum
16-25
Aprila

Poziv na početno i periodično stručno osposobljavanje vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu – Tuzla

Poziv na stručno osposobljavanje

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), kao nositelj Konzorcija, poziva vozače na programe početnog i periodičnog stručnog osposobljavanja vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu tereta/roba i putnika, koji će se održati u Tuzli..

Forum
16-25
Aprila

PPoziv za učešće na III. MOSTAR HYDROGEN FORUMU

Poziv na forum

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, zajedno sa HEET d.o.o. Rama/Prozor, ALFA THERM d.o.o. Mostar i H2-Hydrogen Cell Zagreb i West Balkan Clean Hydrogen Platform Graz, organizuje III. MOSTAR HYDROGEN FORUM koji će se održati 8.4.2024. godine u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru. Centralna tema ovogodišnjeg foruma je „VODIK (H2) od proizvodnje do primjene u industriji i prometu“...

Digitalni servisi

Naše baze o kompanijama preuzimamo od vanjskih oficijelnih registara ili ih sami kreiramo na osnovu podataka dobivenih od naših firmi – članica.

Ažurni podaci o firmama pomažu nam da Vam možemo pružiti kvalitetnije usluge prilagođene Vašim specifičnim potrebama. Provjerite da li su Vaši podaci uneseni i ažurni, te pronađite potencijalne partnere u Bosni i Hercegovini, pretraživanjem naših direktorija, registra i strukovnih kataloga.

Članstvo

Članovi Komore su preduzeća, banke, osiguravajuća društva i druga pravna – privredna lica registrovana za obavljanje poslova sa inostranstvom na prostoru Bosne i Hercegovine, automatski na osnovu članstva u privrednim komorama konstituisanim na temelju zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske (u daljem tekstu: entiteti) i Distrikta Brčko.

Izdvajamo za Vas . . .

Prijavite se za Novosti

Share This