Drugi digitalni samit Zapadnog Balkana u Beogradu 4. i 5. aprila

Privredna komora Republike Srbije obavještava da će se Drugi Digitalni samit Zapadnog Balkana održati 4. i 5. aprila 2019. godine u Palati Srbija u Beogradu, a u okviru Digitalne nedelje Srbije. Navedeni događaj je od ključnog značaja za

digitalnu transformaciju ekonomija Zapadnog Balkana. Na tri bine govoriće skoro 200 govornika iz celog sveta, a okupiće 3.000 učesnika iz 30 ekonomija. Samit će otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Houlin Đao.

Digitalni samit, jedan od simbola regionalne saradnje iniciran Berlinskim procesom, okupiće ministre za informaciono društvo i digitalnu agendu Zapadnog Balkana i Evropske unije, predstavnike evropske komisije, IT industrije i privrede iz regiona i sveta. Najbolje IT kompanije u regionu imaće priliku da se predstave političkim i poslovnim liderima Zapadnog Balkana, Evrope i sveta.

Informacije o Samitu, govornicima i agendi, možete pronaći na sajtu. Digitalni samit organizuje kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredna komora Srbije i biće jedan od najznačajnijih događaj u zemlji u 2019. godini.

Među govornicima biće i Sofija, najnovina inovacija “Hanson Robotike”. Ona je nastala kombinacijom nauke, inžinjeringa i umetnosti i predstavlja najsvežije otkriće “Hanson Robotika”. Među mnogim stvarima, Sofija predstavlja agenta za istraživanje ljudsko-robotskog iskustva u servisnim i zabavnim aplikacijama.

U nekom smislu, ona je robot izgrađen ljudskim rukama i oličenje je naučno-fiktivnih likova kojem mnogi roboti teže, a s druge strane predstavlja pravu nauku koja se kreće između opasnog inženjeringa, naučnih istraživanja i dostignuća naučnika, robotičara i dizajnera.

Regitsracija se može izvršiti putem sledećeg linka www.akreditacija.gov.rs .

Kompanije iz Bosne I Hercegovine zainteresovne za učešće na navedenom Samitu mogu prilikom registracije koristiti dole navedene pristupne šifre. U slučaju potrebe ili ukoliko imate nejasnoća vezano za registraciju molimo da kontaktirate direktno Privrednu komoru Srbije ( kontakt osobe su Marko Mandic marko.mandic@pks.rs I Mira Djordjevic mira.djordjevic@pks.rs).